torsdag den 5. maj 2011

Grønlykkes mor.......

De fleste, hvis ikke alle herinde, kender nok Grønlykke.com, men Grønlykkes søde gamle mor og hendes fine butik, kender i hende, hvis ja, så fedt nok, hvis ikke, så var det sørme en skam, hun lukker nemlig nu, efter 40 år på pinden og i en alder af 80 imponerende siger jeg bare........

Det var her jeg som 12 årig (virkelig mange år siden!) indkøbte for egne opsparede penge, mit første selvbestemte møblement bestående af 2 stk corbusier flet stole med tilhørende bord, sætte fulgte mig langt op i mine tyvere og sidste sommer blev der indkøbt en dublet af bordet!

Synes lidt det er et stykke Københavner historie der lukker og slukker, tror hun var den første i København (måske muligvis i hele landet) der åbnede en dinkenot butik, med varer fra det meste af verden og til flest tænkelige formål, og måske derfor, selvfølgelig kombineret med hendes forfinet sans for detaljen, har hun kunne ligge i det mest underlige hjørne af københavn i alle disse år......RESPEKT SIGER JEG BARE!

-Og man kan nå et smut forbi endnu, hun lukker 31 maj og Åhhh hvor jeg dog håber at lokalet ikke kommer til at stå med "Til Leje" skilt på det næste lange stykke tid, ligesom resten af København!

Galleri 19, Rosenborggade 19, 1130 København K

7 kommentarer:

 1. Ja det er en butik der vækker minder...Kan også huske den meeeget langt tilbage... :o)

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Elsker Galleri 19, og mit badeværelse er fyldt med sommerfuglene. Kommer til at savne den

  SvarSlet
 4. Også en af mine gamle favoritter - vemodigt at den lukker, men vildt imponerende at den har eksisteret i en menneskealder:-)

  SvarSlet
 5. Øv:-( Det er helt klart en butik med minder. Jeg vidste ikke at de var i familie.

  SvarSlet
 6. Elsker den butik - anede ikke denne fine historik - tak fordi du mindede mig om det.
  Knus A

  SvarSlet
 7. Jeg er en af de gamle leverandører, af al slags etnisk brugskunst fra 3. verdens-lande (Uni-jens fra Unitrade ApS) - men da jeg har boet i Esbjerg de sidste 12 år, har jeg ikke fulgt så godt med. Jeg var forbi i sidste uge, da jeg havde lovet kære Anni at skaffe nogle EQUIPAL STOLE OG LIDT MEXICANSK GLAS, for et par år siden. Endelig havde jeg godt nyt, og fik et chock, da jeg fandt ud af at Galleri 19 ikke var mere. Jeg mindes 25 års jubilæet - sikke tiden går. Anni - du vil blive savnet. Håber der her igennem vil nå en hilsen til dig fra en af de yngre "gamle". Erick Jens Christiansen.

  SvarSlet