søndag den 30. september 2012

Er det her for flabet at skrive på sin dør...........?

Har som før nævn en butik, en meget fin lille butik beliggende i Larsbjørnstræde også kaldet Pisserenden, beliggende i hjertet af København (efter min mening ♥) Der er faktisk et facade skilt, men oplever alligevel at ingen ser det og alle står undrende og spørg hvad butikken egentlig hedder, det skal nu være slut og er derfor igang med at få laver Folie til ruderne!


På begge ruder samt døren skal der selvfølgelig stå: ButikNØ.dk

PÅ døren tænker jeg der skal stå:

Åbningstider:
mandag -fredag 10 - 18 lørdag 10 - 16Og så noget i den her stil:
"VELKOMMEN TIL!!!
Vi har desværre ikke plads til barnevogne i butikken, heller ej tvillinge klapvogne! Mad og drikke må som sådan gerne medbringes, bare helst ikke indtages, men bedes derimod holdes i egen lomme eller taske! Vi forstår at jeres børn kan være sultne og vi synes skam at det er synd for dem hvis det er tilfældet, men vi forbeholder os alligevel retten til at frabede os amning i butikken! (samme gælder skiftning af bleer) Alle børn er søde børn, men vores vare er ikke legetøj og tidsfordriv, men produkter vi har betalt penge for og gerne vil sælge, så være søde at holde øje med jeres børn og hvad de hiver ned fra hylderne, med andre ord: vis almindelig hensyn og opdragelse er en dejlig ting! mange hilsner ButikNØ"


Har flere gange bedt yderst kompetente tekst nørder lige at kigge på teksten og rette den til hvis den skulle virke anstødende, og hver gang får jeg sådan cirka dette her tilbage:

Åbningstider 10 - 18 VIS HENSYN.... Og det synes jeg måske lige er flat nok!

Så nu spørg jeg jer mine damer (og måske herre!) Læs det gerne igennem, kommenter gerne, ret alt det I vil eller lav en hel ny tekst til mig og min dør og alle mine regler.

Kan se at jeg har 792 faste læsere i skrivende stund, så ville jo syndes det var verdensklasse med ca. 792 kompetente kommentarer og forslag til dør regler!

Afslutningsvis vil jeg lige sige at samtlige regler ikke bare er noget der er opstået fordi jeg står og keder mig dagen lang, men at alle regler er opstået og baseret på virkelige hendelser!

27 kommentarer:

 1. He he, men jeg må desværre holde med tekstnørderne - dit tekstforslag er super forklarende og forstående og kærligt og ikke-anstødende. Men jeg har svært ved at tro, at travle mødre med sultne barn stopper op for at læse teksten på døren.

  Jeg går ind for den korte tekst efterfulgt af de der piktogrammer fra bybussen med en streg over pølsen osv - og så kan du evt sætte din uddybende tekst nedenunder som forklaring.

  Og måske gøre det lidt sjov med de piktogrammer med en taleboble, som kommer med eksempler fra det virkelige liv på, hvad der er sket - for det er altså nærmest sjovt. Amme?! Altså sådan ovenpå en kurv med glimmer og glitter. Vild).

  KH
  tina

  SvarSlet
 2. Uha ja den er tricky...

  "Dette er min butik - mit hjertebarn.
  Herfra sælger jeg skønne sager og få en god snak med mine dejlige kunder.
  -
  Desværre er her ikke plads til barnevogne, mad og drikke. Pt er her ikke et legehjørne til poderne og ej heller plads til bleskift.
  Håber I alligevel kigger ind i mit univers"
  ??

  SvarSlet
 3. Høhø.. Hvad med nix pille og køb hvad dine unger alligevel piller ved... Naaj, selvfølgelig ikke - men altså helt ærligt tror jeg bare at du skræmmer kunder væk ved at skrive en masse regler... Du har en mini butik hvor det er klart at der ikke et plads til noget af det du skriver, som jeg i øvrigt heller ikke synes hører hjemme i en butik - udover amning måske, men jeg kommer jo også fra Tyskland ;) - faktisk burde dine regler være normal menneskeforstand og høflighed, men det kan du altså efter min mening ikke krænge ned over hovedet på folk.. Hvis de ikke ved det så er det ærgerligt og du må leve med det... Tror jeg... Og hvis du vil ha dem op så gør det i form af piktogrammer, det er hurtigere at læse og folk skal ikke stå i kø for at kunne købe dine lækre sager...

  SvarSlet
 4. Synes din tekst er perfekt, men som Tina, tichtach skriver, tror jeg heller ikke målgruppen, når at læse teksten, inden de hiver, klapvogn, unger, brikjuice, theboller og ammepude med ind i biksen.
  Jeg istemmer koret: Piktogrammer!

  SvarSlet
 5. Hvis det er baseret på virkelige hændelser, så synes jeg bare at du lader teksten stå uredigeret. Så er de på ingen måde til at misforstå.
  God dag fra en anden butiksejer;-)

  SvarSlet
 6. Jeg syntes du skulle skrive hele teksten, dem der giver sig tid til at læse det. er godt nok, de kunder, som opføre sig ordenligt. Dem der ikke læser dette er dem der, gør alle de ting, da de ingen pli har, og bare tænker det er en butik..... NEJ det er ikke bare en butik, det er dit hjertebarn du er der hverdag, vasker gulvm pakker vare ud og sætter pænt på plads, ordner fint vinduet. og kæmper i de perioder der ikke er så mange kunder, og måske til tider ikke får løn..... Og de kunder som ikke har respekt for dette, har ofte dårligt opdragelse, og måske skulle de i en periode være ansat i service banchen, og se hvor mange kunder opføres sin dumt.

  SvarSlet
 7. Kedeligt at du har haft de oplevelser i din butik, men men men ... når jeg ser butikker med døren klistret til med forbud så står jeg fx helt af!
  Mht barnevogne er det helt fint at skrive, men de andre "problemer" hører egentlig under almen pli og god opførelse og behøver derfor ikke italesættes på denne måde.
  Piktogrammer er en god løsning og tichtach's eksempel med en humoristisk taleboble er en god ide.

  SvarSlet
 8. Jeg ville aldrig gå ind i din butik hvis der stod sådan en tekst på døren! Og det endda på trods af at jeg selv har haft en lille butik, og oplevet selvsamme ting og det der var værre. Folk er altså helt utrolige, og man kan virkelig undre sig over hvordan nogle mennesker overhovedet kan fungere ude i den virkelig verden. Men når det er sagt, så bliver det simpelthen for strengt, og jeg ville slet ikke føle mig velkommen. Jeg ville ikke turde røre ved noget som helst, og jeg ville føle at du overvågede med falkeblik (ved jo godt du egentlig ikke er sådan, men stadig....). Jeg kan sagtens forstå dit behov for at råbe det ud til de af kunderne som ikke har respekt for butikken, men jeg tror din tekst vil skræmme flere væk end den vil gavne dig. Piktogrammer med en kort humoristisk tekst kunne evt. være en mulighed, sådan som tichtach foreslår, men hvordan denne lille tekst så skulle udformes ved jeg desværre ikke....Glæder mig til at se hvad du ender med! -Og så kan jeg iøvrigt også fortælle at alverdens infotekst og logoer på ruder og døre alligevel ikke får budskabet ud til alle kunder. Igen kan jeg virkelig undre mig over nogle mennesker og deres hovede under armen ;)

  SvarSlet
 9. Jeg tror sgu nok, jeg ville blive lidt tøsefornærmet over sådan en tekst på døren, måske endda bange for at gøre noget forkert!
  Jeg stemmer for piktogrammerne med en forklarende tekst. Gerne sådan nogle, hvor man lige præcis når at tænke "det er der sgu da ingen der gør i virkligheden..."
  Glæder mig til at se hvad du finder på.

  SvarSlet
 10. Hvis du vælger den tekst, så mangler der et r efter: men vores vareR ...
  Altså flertalsendelsen på vare.

  For ikke længe siden var der et indlæg her i Blogland (husker desværre ikke hvor) hvor der på et skilt stod noget i retning af: "Børn uden opsyn foræres en gratis kaninunge" -

  God dag.

  SvarSlet
 11. Åh gud, jeg forstår godt hvor du vil hen, men alligevel tror jeg nogle vil føle sig stødt over formuleringen. Hvad med noget i retning med dette?

  Vi byder velkommen til alle - dog vil vi gerne undlade barnevogne, mad- og drikkevarer. Alle børn er velkomne i butikken, men da varerne på hylderne appellerer til mange små pilfingre, beder vi høfligt om, at I holder jeres børn under opsyn, således varerne forbliver intakte.

  Tak for hensynet :-)

  SvarSlet
 12. Hvad med et P-skilt til barnevogne udenfor - og plads til barnevognen ikke mindst! Ofte er man nødt til at tage vognen med ind fordi der simpelthen ikke er plads til vognen foran butikken.. Og jeg ville helt sikkert omformulere teksten, og der er mange gode forslag i kommentarerne, som er lidt blødere i vendingen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og når jeg skriver butikken, mener jeg altså butikker - ikke din specifik :o)

   Slet
 13. Jeg synes på ingen måde det er flabet, men ja kan være fordi jeg ingen børn har, men det er jo lige præcis det i mener der står :D Ellers kan du jo printe den ud og spøger nogle af kunderne om hvad de synes om den, da det jo er dem du relater til :D

  SvarSlet
 14. Piktogrammer med talebobler er en genial ide. Så har du også taget hensyn til ordblinde og turister :). Og det er nemmere at håndhæve et forbud ved at henvise til "billederne" på døren :).
  Og dem som alligevel måtte overtræde dine regler, er nok til evig tid udenfor pædagogisk rækkevidde. For de ting som du ridser op er da indbefattet af almindelig omtanke og pli i min verden :)

  SvarSlet
 15. Jeg vil tro mange i din kundekrets er kvinner, og især mødre. Ta vare på kundene dine, skriv en kort og hyggelig plakat, gi barna et sukkertøy og noe å leke med, og ta deg bryet med å henvise barnevogner til parkering utenfor døren muntlig etter behov.

  SvarSlet
 16. Jeg blev helt forundret, da jeg læste din tekst. Jeg troede, at det var almindelig høflighed, at opføre sig ordenligt og bede sine børn om, at holde fingerne væk, ej heller nyde madpakken. Er det virkelig nødvendigt at skrive dette ? Selvfølgelig kan butikken ikke fyldes med barnevogne, ammepuder eller puslemadrasser. Jeg tror, at jeg ville vælge piktogrammerne på døren istedet for teksten. Held og lykke :-)

  Hilsen fra en nordjyde, som har besøgt din fine butik.

  Kh Mette

  SvarSlet
 17. Fedt alle butikker tænker det du skriver, men ingen tør skrive det og jeg lover dig at mange vil sige: Thumds up.
  Og dem med unger med klister finger på alle de fine Rie Elise kasser mm. vil blive sure og hvorfor: Fordi du rammer et ømt punkt.
  God fornøjelse;0)

  SvarSlet
 18. Jeg ville ikke have lyst til at gå ind i en butik, hvis der stod sådan en tekst på døren -og heller ikke, hvis jeg ikke havde børn med mig. Jeg ville ikke turde røre ved noget og da slet ikke føle mig velkommen. Så måske er det bedre med piktogrammer.

  SvarSlet
 19. Jeg kan godt lide din tekst ;-), hvis folk ikke selv kan tænke, ja så må de jo ha den på den hårde måde.
  Fatter slet ikke at folk overhovedet kan finde på disse ting, du kommer ind på.
  En barnevogn ???? hvordan kan den overhovedet komme ind i butikken, har været der flere gange. Og det er jo lige før man dårligt kan passere hinanden, især op til jul ;-)
  Jeg vil bare sige godt brølt

  SvarSlet
 20. Jeg elsker din tekst. Og er desuden let chokket over folk er sådan som du har oplevet i din butik.
  Meeen jeg tror du kommer længst med piktogrammer og så evt en lille tekst som en af de andre læsere skriver : Børn uden opsyn, foræres en kanin unge.

  SvarSlet
 21. Skøn tekst, men hvis må desværre også sige at jeg ville aldrig læse så lang en tekst inden jeg gik ind i butikken.
  En kort og kontant tekst er mere passende.

  Mvh Mette

  SvarSlet
 22. Du må jo skrive, lige hvad du vil ... men jeg tvivler på, at det vil blive læst ;) Forslaget om piktogram havde jeg ikke selv tænkt på, men det er en god ide - og så har humor altid været et rigtig godt middel til kommunikation og forståelse :)

  SvarSlet
 23. Teksten er FULDSTÆNDIG i orden...utroligt folk ikke har pli! De der føler sig stødt, kan du sikkert godt undvære - det er da mest ærgerligt for dem, at de ikke får set dine fine sager...Men desværre tror jeg ikke, at netop de folk den er møntet på, læser den lange tekst. Theas kortere version er rigtig fin...

  Øh hvordan pokker skal et piktogram om "pilfringre", bleskift og ammende mødre udformes?? Noget af en udfordring....

  SvarSlet
 24. Hold nu kæft..... I ER FANTASTISKE!♥

  Er selvfølgelig svært begejstret for alle jeres kommentarer, særligt dem der gir mig carte blanche til at skrive hvad derpasser mig på døren, men må indrømme at jeg lytter meget til dem der synes den er for meget, der må være grænser for hvor sur en kælling jeg skal lyde som!

  Kan ligesom forstå jeg skal ud i noget med piktogrammer og talerbobler..... spændende kreativ procesjeg går i møde ;-)
  -Og så den der med kaninen, den er så meget i vinkel, og kan vel nemt udvikles til et hel kuld kattekillinger eller måske en pony!

  Takker ydmygt for alle jeres gyldne kommentarer, modtager gerne flere ♥

  Lea

  SvarSlet
 25. Ha ha - sjov tekst!
  Uanset hvad du vælger at skrive, så husk at få tvillingeklapvogne i et ord - og du sælger mere end en vare, nemlig mange varer med r til sidst.... det er så ærgerligt hvis man får lavet et flot skilt og så er der den slags tastefejl i teksten... man kan nemlig ikke regne med at sættenissen kan sin grammatik heller ; )

  SvarSlet
 26. Jeg forstår godt din frustration, men jeg ville ikke få læst den lange tekst. En butik i Århus har så mange "du må ikke" sedler på døren at jeg aldrig ville drømme om at gå derind. Det virker en anelse uvenligt, på trods af det er forståligt, spisende kunder og bleskiftende mødre må sørge for disse ting andet og mere logisk sted.
  Jeg har besøgt dig og undre mig meget over hvor hulen der var plads til at amme et barn ?? stående ?
  En barnevogn parkeret på fortovet er ikke sikkerhedsmæssigt optimalt, men forstår godt du helst så dem udenfor.
  Jeg er mest vild med Helles udgave, en kaninunge til alle børn som ikke er under opsyn :-) bare synd for kaninen.

  SvarSlet